De behandeling

Wanneer je voor een behandeling komt wordt er een uitgebreide diagnose en anamnese gemaakt. Een eerste intake wordt per telefoon gedaan, dit duurt ongeveer een half uur om alvast NAW en enkele basisgegevens te noteren. Bij de eerste afspraak wordt er verder een globaal beeld van jou en je lichaam gemaakt, hoe de bewegingen van ki zijn in je lichaam en jouw leven, je huidige en vroegere situaties, de eventuele klachten besproken en naar jouw behoefte geluisterd. Hierdoor is de eerste afspraak twee uur.

Een behandeling vindt plaats op een futon, Japanse matras, en je draagt makkelijk zittende, katoenen, kleding zonder metaal, knopen of dikke stukken stof erin. Bij voorkeur geen sieraden, kettingen of armbanden dragen. Zorgt er ook alstublieft voor dat je schoon en fris bent. Een behandeling kan gedaan worden in vier posities. Zittend en liggend op de zij, buik of rug. Zo kan elke behandelvraag op een voor u zo comfortabel mogelijke wijze worden uitgevoerd.

De  behandelaar loopt de meridianen en de drukpunten af door in te leunen op het lichaam van de persoon die wordt behandelt. Deze druk voelt stevig maar vertrouwd en beschermend aan en stimuleert op meerdere lagen het lichaam en de geest.

De behandelingen, met uitzondering van de eerste, nemen één tot anderhalf uur in beslag. Dat geeft ruimschoots de tijd om datgene te behandelen wat nodig is.

Hoeveel of hoe vaak een behandeling nodig is verschilt van persoon tot persoon en van klacht tot klacht. Bij de een is het effect na een behandeling al goed te merken en bij een ander heeft het een aantal behandelingen nodig voordat er iets in beweging wordt gebracht.

“Nadat ik na de eerste afspraak naar huis fietste voelde ik me een ander mens. De stijfheid die ik had voor de behandeling was verdwenen en ik ervoer ruimte in mijn lichaam waarvan ik niet wist dat dat kon bestaan.”

Natuurlijk wordt er door Sebastiaan shiatsu alles aan gedaan om de shiatsu behandelingen zo goed mogelijk uit te voeren en wordt er altijd samen met de cliënt  naar een passende oplossing gezocht maar mocht er een geschil ontstaan waar we samen niet uit kunnen komen kunt u in eerste instantie contact opnemen met Shiatsu Vereniging Nederland https://www.shiatsuvereniging.nl/. Tevens is Sebastiaan Shiatsu aangesloten bij de SCAG (Stichting Complementaire en Alternatieve Gezondheidszorg) en RBCZ (Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg) deze organisaties waarborgen de kwaliteit van de therapeut en ondersteunen bij klachten die niet tussen de cliënt en beroepsbeoefenaar onderling kunnen worden opgelost.