Shiatsu & Do-in Basiscursus

Het bestuderen van Shiatsu en Do-in is een manier om met jezelf in contact te komen en te ervaren wat het betekent om te leven vanuit je natuurlijke staat van zijn. In de basiscursussen die door Sebastiaan gegeven worden wordt je stapsgewijs onderwezen in deze kunsten en aan de hand van een aantal simpele, eenvoudige technieken en oefeningen wordt duidelijk gemaakt wat het is om ki te ervaren en daarmee te werken. Deze technieken kun je je binnen een aantal weken eigen maken in deze basiscursussen van Shiatsu en Do-in. Elke avond bestaat uit een uur do-in en een uur shiatsu technieken op elkaar oefenen.

De cursussen lopen synchroon met het ritme van de seizoenen en de daarbij horende ki, elementen en meridianen. De 4 posities van waaruit shiatsu wordt gegeven, liggend op de buik, rug, zijde of in de zittende positie sluiten hier naadloos op aan. Bij elke cursus worden technieken behandeld die specifiek voor dat seizoen en de betreffende houding geschikt zijn.

Data voor de basiscursussen in dit jaar:

CursusDataKosten (euro)
BC 1 Lente Zijligging31 januari t/m 3 april 10 weken175
BC 2 Zomer Rugligging10 april t/m 12 juni 10 weken175
BC 3 Herfst Zittende houding14 augustus t/m 9 oktober 9 weken157,5
BC 4 Winter Buikligging16 oktober t/m 13 december 9 weken157,5

Deze cursussen worden gegeven op elke woensdagavond van 19:30-21:30 en worden op dit moment gegeven in de ruimte op de Haagweg 4 F1, 2311 AA Leiden. Beginnen of instromen is voor iedereen mogelijk op elk moment, er is geen kennis van shiatsu nodig om hiermee te beginnen.

Lesruimte met dank aan Annette Weers!!

Je kan niet langskomen voor een proefles, je krijgt pas een goed beeld van shiatsu als je er een aantal weken mee bezig bent en de werkingen van de ki gaat ervaren. Wel is het mogelijk op elk moment in te stromen in deze basiscursus Shiatsu en Do-in. Je betaald dan de resterende lesavonden maal 17,50.

Inschrijving voor deze cursus doe je door aan te melden via email, vermeld daarbij om welke cursus het gaat, je naam, adres en telefoon nummer en geboortedatum. Daarnaast maak je het cursusgeld over op NL 59 RABO 0345 7902 19 t.n.v. Sebastiaan Shiatsu onder vermelding van welke Basiscursus je wilt volgen en de startdatum van de betreffende cursus.

Shiatsu is zoals duidelijk is geworden op deze site een Japanse massagekunst en Do-in een reeks van strekkingen en ademhalingstechnieken en betekent letterlijk de weg naar binnen en beiden leren je de loop van de meridianen en ki in je eigen lichaam en in iemand anders zijn/haar lichaam te ervaren. Tevens stimuleert het een sterkere vitaliteit en diepe ontspanning.

Daarnaast leer je de meridianen en drukpunten te gebruiken en met enkele eenvoudige technieken zal je jezelf en mensen om je heen al  goed kunnen helpen met het verlichten van kleine ongemakken als stijve spieren en gewrichten, slapeloosheid en  je spijsvertering makkelijker doen verlopen. Daarnaast ga je merken dat je geest helderder en opgewekter wordt naarmate je gevoel van ki sterker wordt.

Het enige wat je nodig hebt is makkelijk zittende kleding zonder metaal of dikke stukken stof erin, voor de dames heeft een sport BH de voorkeur, en daarnaast een gezonde dosis nieuwsgierigheid.

Sebastiaan heeft al meer dan 10 jaar ervaring in het lesgeven van Aikido en Shiatsu. Door het doceren van deze disciplines is het steeds helderder geworden wat het betekend om met ki te werken en hoe je dat aan mensen kunt overdragen. Deze reis te begeleiden en mensen bewust te maken van de werkingen van ki en zien hoe er telkens weer een wereld voor ze open gaat is een zeer bijzondere ervaring om mee te maken.

Daarnaast is het, zeker in deze drukke maatschappij met zijn vele stress factoren, een prima manier om wat meer rust en stabiliteit aan je leven toe te voegen. Het brengt inzicht in de werkingen en bewegingen van de wereld om je heen en hoe je je daar op gebalanceerde wijze mee kunt verhouden.