Shiatsu & Do-in Basiscursus

Het bestuderen van Shiatsu en Do-in, een manier om met jezelf in contact te komen en te ervaren wat het betekent om te leven vanuit je natuurlijke staat van zijn. Aan de hand van een aantal simpele, eenvoudige technieken en oefeningen wordt duidelijk gemaakt wat het is om ki te ervaren en daarmee te werken. Deze technieken kun je je binnen een aantal weken eigen maken in deze basiscursus van Shiatsu en Do-in. De cursussen worden onderverdeeld in 4 posities van waaruit behandeld wordt, liggend op de buik, rug of zijde of in de zittende positie. Bij elke cursus worden technieken behandeld die specifiek voor de betreffende houding geschikt zijn.

Data van de basiscursus najaar 2022:

Basiscursus 2 2022 start 17-8-2022
Zittende houding.
9 lessen135 euro
Basiscursus 3 2022 start 19-10-2022
Liggend op de buik.
10 lessen150 euro
Basiscursus 2 & 3 combi start 17-8-202219 lessen250 euro

Deze cursus wordt gegeven op elke woensdagavond van 19:30-21:30 en wordt op dit moment gegeven bij de Lindewei aan de Jacob Catslaan 12 te Leiden.

Inschrijving voor deze cursus doe je door aan te melden via email, vermeld daarbij om welke cursus het gaat, je naam, adres en telefoon nummer. Daarnaast maak je het cursusgeld over op NL 59 RABO 0345 7902 19 t.n.v. Sebastiaan Shiatsu onder vermelding van welke Basiscursus je wilt volgen en de startdatum van de betreffende cursus.

Shiatsu is zoals duidelijk is geworden op deze site een Japanse massagekunst en Do-in een reeks van strekkingen en ademhalingstechnieken en betekent letterlijk de weg naar binnen en leert je de loop van de meridianen en ki in je eigen lichaam te ervaren.

Daarnaast leer je de meridianen en drukpunten te gebruiken en met enkele eenvoudige technieken zal je jezelf en mensen om je heen al  goed kunnen helpen met het verlichten van kleine ongemakken als stijve spieren en gewrichten, slapeloosheid en  je spijsvertering makkelijker doen verlopen. Daarnaast ga je merken dat je geest helderder en opgewekter wordt naarmate je gevoel van ki sterker wordt.

U kunt ook altijd langskomen voor een proefles, kosten 15 euro, en ook op elk moment instromen in deze basiscursus Shiatsu en Do-in.

Het enige wat u nodig heeft is makkelijk zittende kleding zonder metaal of dikke stukken stof erin, voor de dames heeft een sport BH de voorkeur, en daarnaast een gezonde dosis nieuwsgierigheid.

Sebastiaan heeft al meer dan 10 jaar ervaring in het lesgeven van Aikido en Shiatsu. Door het doceren van deze disciplines is het steeds helderder geworden wat het betekend om met ki te werken en hoe je dat aan mensen kunt overdragen. Deze reis te begeleiden en mensen bewust te maken van de werkingen van ki en zien hoe er telkens weer een wereld voor ze open gaat is een zeer bijzondere ervaring om mee te maken.

Daarnaast is het, zeker in deze drukke maatschappij met zijn onzekerheden, een prima manier om wat meer rust en stabiliteit aan je leven toe te voegen. Het brengt inzicht in de werkingen en bewegingen van de wereld om je heen en hoe je je daar op gebalanceerde wijze mee kunt verhouden.