Sebastiaan

Mijn naam is Sebastiaan van Leeuwen. Eind jaren negentig van de vorige eeuw ben ik met Aikido en Shiatsu in aanraking gekomen.  

Mijn interesse in en beoefenen van Shiatsu is voortgekomen uit het verdiepen in Aikido, een van de martiale kunsten uit Japan. In onze Aikido dojo lag een flyer van een basis cursus Shiatsu. Daar ben ik naar toe gegaan en bij de eerste stap in de Shiatsu dojo wist ik dat ik de rest van mijn leven met het bestuderen beoefenen en geven van Shiatsu bezig zou zijn. Dat was de Nederlandse School voor Klassieke Shiatsu van Alan Nash. Op deze school ben ik onderwezen door verschillende leraren waaronder: Alan Nash (eigenaar NSKS), Kawada Yuichi sensei, Anoushka Hofman en anderen.

“Bij mijn eerste ervaring met Shiatsu stond er iemand op mijn voeten en kuiten. De pijn die dit veroorzaakte was aanzienlijk. Door de kalme en rustige aanwijzing van de leraar dat ik door rustig adem te blijven halen zou ervaren waar Shiatsu over gaat deed ik dit. Er kwam iets in me naar boven en mijn lichaam ontspande. De pijn die ik hiervoor ervoer was verdwenen en daarvoor in de plaats was een zachte warmte gekomen. De man van ongeveer 90 kg. kon zonder enig probleem op mijn kuiten blijven staan. Toen wist ik dat het gevoel dat ik had op het moment dat ik hier binnenliep klopte en alles van Shiatsu wilde weten”

De afgelopen 2 decennia ben ik me dus steeds meer en meer in Shiatsu en alles wat daarbij hoort gaan verdiepen. Shiatsu brengt me een manier van mensen aanraken wat veel plezier en een enorme voldoening geeft.  Stukje bij beetje ontwikkel je een centrum van rust en plezier in jezelf. Dit “kalmte centrum”  is een dynamisch iets wat steeds in ontwikkeling is, altijd blijft bewegen en groeien. Mijn behandelingen zijn evenzo in ontwikkeling en het geeft een steeds groter wordend inzicht op welke manier Shiatsu toepasbaar is. De mensen die langskomen voor een behandeling zijn vaak erg verrast doordat ze op een fijne en doordringende manier worden geraakt, die ze niet verwachten of kennen.

Ik ben een man die op zoek is naar de betekenis van dit bestaan. In mijn pubertijd ben ik vaak geconfronteerd geweest met de dood door het overlijden van verschillende familieleden. Dat deed me op jonge leeftijd al bezighouden met de vraag: “Wat is de dood of anders gezegd wat betekend het om te leven?” Dit is een van de vragen die ik onderzoek bij het bestuderen en uitoefenen van Shiatsu.

Daarnaast is de natuur ook een enorm grote inspiratiebron. Leven is overal om je heen en vaak is de schoonheid daarvan niet in woorden uit te drukken. Hieronder vindt u enkele foto’s die beter dan woorden laten zien wat ik bedoel.